Kamis, 12 November 2015

Fight Back Kesan Makanan Segera Dengan Antioksidan semulajadi

Fight Back Kesan Makanan Segera Dengan Antioksidan semulajadi

Seperti orang mungkin cuba mengelakkan makan makanan segera, hidup serba pantas hari ini menjadikan restoran makanan segera yang mudah dan mudah on-the-go pilihan. Berikut adalah beberapa cadangan untuk beberapa makanan dan makanan tambahan anda boleh gunakan untuk melawan yang berbelanja besar makanan segera sekali-sekala.

Dalam Mood untuk Fried Chicken? Fight Back Lemak dengan Red Wine Resveratrol

Apabila anda makan makanan yang tinggi lemak seperti ayam goreng atau hamburger mayonis-sarat, anda sedang membanjiri sistem anda dengan trigliserida, dan melambatkan edaran. Pengambilan resveratrol yang kaya dengan makanan seperti anggur merah atau wain merah boleh membantu anda mengelakkan beberapa kesan negatif. Resveratrol menghalang pembentukan kolesterol tidak baik dan boleh didapati dalam bentuk tambahan tanpa kalori atau gula wain merah atau anggur. Di samping itu, Koenzim Q10 - satu koenzim yang wujud secara semula jadi dalam badan kita - boleh membantu mencegah pengoksidaan kolesterol tidak baik, yang merupakan punca arteri-menyekat plak juga dikenali sebagai aterosklerosis.

Memerangi Nitrat dalam anjing panas dan Pepperoni

Adakah anda menikmati hot dog anda dengan Sauerkraut? Nah, anda mungkin hanya sapukan lebih sedikit untuk masa akan datang. Penyelidik telah mengenal pasti sebatian topping yang masam, yang dibuat daripada kubis ditapai, yang boleh melawan kanser. Dalam kajian haiwan, sebatian boleh mencegah pertumbuhan kanser, terutamanya di payudara, kolon, paru-paru dan anjing liver.Hot mengandungi nitrit yang digunakan sebagai bahan pengawet. Semasa proses memasak, nitrit bergabung dengan amina secara semulajadi di dalam daging untuk membentuk sebatian karsinogenik N-nitroso. Sebatian-sebatian ini dikenali karsinogen dan telah dikaitkan dengan kanser rongga mulut, pundi kencing, kerongkong, perut dan otak.

Snek pada Salty Pretzels and Chips? Baling dalam Beberapa Dark Chocolate!

Makanan masin yang kaya dengan natrium, yang boleh meningkatkan tekanan darah anda serta-merta. Beberapa kuasa dua coklat gelap - 60% koko atau lebih tinggi - boleh membantu menurunkan tekanan darah anda dalam masa dua jam. Coklat gelap kaya dengan sejenis antioksidan bioflavonoid dipanggil flavanols yang membantu mengekalkan aliran darah yang sihat dan tekanan darah. The flavanols jantung sihat dalam koko, terutama epicatechins, mencegah bahan-bahan lemak dalam aliran darah daripada pengoksidaan dan kemudian menyumbat arteri. Flavanols membantu menjadikan platelet darah kurang cenderung untuk melekat bersama-sama dan menyebabkan pembekuan darah, serangan jantung, dan strok.

Memuatkan sehingga pada karbohidrat? Herba antioksidan dan sayur-sayuran untuk menyelamatkan!

Apabila makanan yang tinggi karbohidrat seperti pizza, nasi atau pasta, dipanaskan sehingga 250 darjah masa lalu, mereka melepaskan bahan kimia berbahaya yang telah dikaitkan dengan peningkatan risiko kanser dan penyakit jantung. Penggunaan yang tinggi karbohidrat juga boleh menyebabkan kenaikan dalam tahap gula dalam darah. Untuk mengurangkan kesan-kesan berbahaya, menambah herba yang kaya dengan antioksidan segar untuk makan berasaskan karbohidrat anda seperti rosemary, oregano, daun parsli, selasih, sage, thyme, marjoram, tarragon, pudina, oregano, sedap, dan Dill rumpai. Terbaik dari semua, herba ini adalah perasa yang sama untuk hidangan ini dan melengkapkan mereka dengan baik. Beberapa sayur-sayuran yang kaya dengan antioksidan yang biasanya mengiringi hidangan ini termasuk artichokes, kubis, brokoli, asparagus, buah zaitun, dan bayam. Satu sudu cuka pada salad anda juga boleh membantu penghadaman perlahan dan membantu mencegah puncak dan lembah glukosa yang boleh menjana makan berlebihan.

Burger keju berganda dalam masa depan anda? Melawan dengan Buah-buahan dan Tambahan

Makan hamburger makanan segera yang tinggi lemak boleh melepaskan sejumlah besar radikal bebas yang merosakkan sel. Kerosakan radikal bebas dalam sel-sel telah dikaitkan dengan pelbagai penyakit termasuk kanser, artritis, aterosklerosis, penyakit Alzheimer, dan kencing manis. Buah-buahan antioksidan seperti beri, ceri, limau dan kiwi menyediakan sistem dengan antioksidan untuk melawan kerosakan. Walau bagaimanapun, makanan tambahan cenderung untuk memberikan kepekatan yang lebih tinggi daripada sebatian antioksidan terbaik seperti Vitamin C, Resveratrol, Melatonin dan Glutathione.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar